Cultuurprijs 2021

Isabelle Vandemaele wint Cultuurprijs voor hartverwarmende gedichten in moeilijke tijden
BREDENEIsabelle Vandemaele krijgt de ‘Prijs Culturele Raad Bredene’. Die wordt toegekend aan wie het voorbije jaar een verdienstelijke bijdrage heeft geleverd aan het culturele leven in Bredene.

Lees hier verder

Bron HLN 25/03/2021

Sofie’s Tussendoortje op Bredene Sas

Sofies Tussendoortje met schepen alain lynnel uit Bredene

Sofie’s Tussendoortje in de Buurtspoorwegstraat 48 is een nieuwe zaak op Bredene Sas.

Je kan er elke dag  behalve op zon- en feestdagen terecht van 6u30 tot 18u00 voor belegde broodjes, boterkoeken, brood, krantenartikelen, wenskaartjes, enz…

Heb je vragen geef haar gerust een telefoontje op 0476 371.539

Als Schepen van Lokale Economie heb ik dan ook de uitbater van harte geluk gewenst met haar nieuwe zaak.

Zandkastelen bouwen in Bredene

fortbouwen 2019 zandkastelen bredene

Dinsdag 23 juli was het fortenbouw aan strandpost 2 te Bredene een organisatie van Toerisme Bredene.
Er waren 17 ploegen paraat om een fort te bouwen en te zien welk fort het langst zou standhouden tegen de woeling van de zee.
Alle ploegen kregen een mooi geschenk maar uiteindelijk won de Fam D’Hulster – Stubbs uit Bredene .
Hun fort ging het langs mee en ze kregen uit de handen van Schepen van Toerisme Alain Lynneel een mooi prijzenpakket aangeboden door Toerisme Bredene.

Groetjes
Alain Lynneel
Schepen Toerisme

Netwerkavond Unizo bij Depora te Bredene

netwerkmeeting depora juni 2019

Op 20 juni organiseerde Unizo Bredene een netwerkavond voor ondernemers bij schrijnwerkerij Depora in de Steenbakkerijstraat 12 te Bredene. Katlijn Voordeckers zal er spreken over het thema ‘verMerkvuldiging: online en offline mond-TOT-mond-reclame’. De avond wordt afgesloten met een receptie.

19h30 – ontvangst
20h00 – start lezing ‘ Vermerkvuldig: online en offline mond-tot-mondreclame
21h30 – start receptie GUSTO Catering met muzikale omlijsting DJ Koony

Terug een 70 tal  Bredense ondernemers gezien die aanwezig waren en zo zie je dat Bredene leeft en dat de ondernemers er ook voor gaan.

Bedankt Unizo en Depora om deze lezing te laten doorgaan en hopelijk komen er nog meerdere om iedereen dicht bij elkaar te brengen. Het netwerkmoment nadien duurde nog tot in de late uurtjes.

Doe zo verder,

Alain Lynneel
Schepen Locale Economie

Nieuwe Hakselaar op recyclagepark te Bredene

hakselaar bredene 2019

De oude hakselaar had heel wat kilometers op de teller en was al van leeftijd geworden. De herstellingskosten werden alsmaar groter en het beperkte te veel om verschillende soorten takken te kunnen verwerken, vertelt schepen van milieu Alain Lynneel.
We hebben gekozen voor een toestel die meer gevarieerd snoeihout aankan, dit vooral door de andere techniek van versnipperen.
De automatische aanvoerband zorgt ook voor een beter ergonomisch gebruik. Men kan het snoeihout op de band deponeren die deze dan automatisch aanvoert naar de versnipperaar.
De hakseling is fijner en is bijgevolg ook beter geschikt om te gebruiken in de tuinen en plantsoenen om het onkruid tegen te gaan.
Deze hakseling is gratis te bekomen op het milieu- en recyclagepark zelf, dit bij een eenvoudig verzoek aan een parkwachter.

 

Groetjes,

Schepen Alain Lynneel

Nieuwe bestuur cultuurraad te Bredene

cultuurraad bredene 2019

Beste,

De culturele raad is een wettelijk voorgeschreven adviesorgaan inzake alle culturele materies waarover de gemeente beslist. In de culturele raad zijn alle socio-culturele verenigingen vertegenwoordigd. Ook de Bredense culturele organisaties en deskundigen zijn vertegenwoordigd in de algemene vergadering.

Het nieuwe bestuur van de culturele raad bestaat uit volgende leden : Annemie De Leyn (voorzitter), Marc Baert (ondervoorzitter), Roland Berg, Daisy Ryckx, Alain Billiouw, Magda De Schepper, Gerard Defever, Sandra Degrande,, Angeline Brugge, Patrick Ramont, Frieda Van Eenoo, Lieven Vanhoutte en Peter Wouters.

De culturele raad organiseert ook eigen activiteiten binnen een door de gemeente vooropgesteld budget. Hiervoor zijn er twee werkgroepen opgericht: werkgroep kunstenbeleid en werkgroep muzikale ontmoetingen.

De culturele raad speelt een belangrijke rol in het opvolgen en toekennen van de gemeentelijke subsidies aan de socio-culturele verenigingen.

De culturele raad kan jaarlijks een ‘Prijs Cultuurraad Bredene’ uitreiken aan een burger, groep of vereniging die zich voor het Bredense culturele leven verdienstelijk heeft gemaakt.

De algemene vergaderingen van de culturele raad zijn openbaar. Voor meer inlichtingen over de data en agenda van deze vergaderingen kunt u terecht bij de dienst cultuur op het nummer 059/56 19 70 of via cultuur@bredene.be

Ps: zie foto van het nieuwe bestuur in bijlage

Groetjes

Alain Lynneel

Schepen van cultuur

Wijkkamp jaarlijkse souper

wijkkamp souper 2019

Beste,

Zaterdag 25 mei 2019 werd de jaarlijkse souper voor de jaarafsluiting gevierd. Allen konden genieten van lekkere burgers en een drankje…en het zonnetje was ook weer van de partij De avond zelf kon ook nog prijzen gewonnen worden door het spelen van oude volksspelen die niet tot de standaard van de wijkkamp behoord. Prijzen werden als volgt verdeeld iedere winnaar van klassement kreeg van schepen Alan Lynneel een Alaintje met een beker erbij gemaakt in marsepein.

Individuele spelers uitslag algemeen;

Heren:

1ste Declercq Johny

2de Bolle Franky

3de Vansteenkiste Kurt

Dames:

1ste Demeyer Vanessa

2de Goes Chantal

3de Prové Natascha

 

De winnaar van de spelletjes avond zelf werd terug Declercq Johny voor Hollebeke Noel.

Nieuw dit jaar was ook dat er een wisselbeker werd ingevoerd.

De Rode lantaarn voor de ploeg met de minste overwinningen ging dit jaar naar De Benne.

Van de zeven ploegen in klassement was het A- team het beste team voor Zonder Naam.

 

Het bestuur bedankte alle deelnemende café uitbaters en Schepen Alain Lynneel voor de hoofdprijzen.

 

Ps: zie in bijlage de winnaars en spelers

 

Groetjes

Alain Lynneel

 

 

Beheersorgaan gemeenschapscenter Bredene 2019

beheersorgaan gemeenschapscenter 2019

Beste,

Een nieuwe legislatuur betekent een nieuwe samenstelling van het beheersorgaan gemeenschapscentrum, deze bestaat uit een aantal leden afgevaardigd uit de politieke fracties en een aantal leden uit de culturele raad of gebruikers van het gemeenschapscentrum. Op de eerste vergadering werd een voorzitter en ondervoorzitter verkozen: gemeenteraadslid Kimberley Rousselle volgt zichzelf op als voorzitter, Peter Wouters (lesgever Bredense Keramiek Academie) werd verkozen als ondervoorzitter. Schepen Alain Lynneel is bevoegd schepen voor het gemeenschapscentrum.